Biobox Fruit

La Vanguardia entrevista al soci fundador d'Biobox Fruit, Xavier Bazán

El passat dimarts 27 de novembre, el diari La Vanguardia va entrevistar al nostre soci fundador i director general, Xavier Bazán, on es va destacar el gran canvi en la seva línia de negoci. Després de quasi 30 anys en el sector tèxtil, va decidir fundar una empresa amb objectius socials i mediambientals: Horta de l'Eixample, on avui en dia no només ens dediquem a repartir fruita ecològica per a empreses, també oferim altres productes i serveis saludables per millorar l'àmbit de treball, i que aquests negocis puguin comprometre's també amb els temes mediambientals i de salut.

A l'entrevista, van parlar dels valors que mouen aquest projecte i la seva ideologia, de tracte proper i d'amistat que s'acaba creant entre l'agricultor i l'empresa, i també amb el client final. A més a més, també es va destacar el fet d'apostar per la fruita 100% ecològica, diferenciant així Horta de l'Eixample d'altres empreses.

Darrere de tot això hi ha un conjunt d'agricultors ecològics i de proximitat, del Baix Llobregat, del Segrià, de l'Urgell, del Maresme i del Baix Ebre, entre d'altres, que cultiven els seus camps a partir de criteris, tècniques si matèries primeres naturals per aconseguir diferents varietats de fruita ecològica. I també un gran equip intern que treballa cada dia amb una missió, que puguis rebre en la teva oficina fruita ecològica i altres productes artesanals d'Horta de l'Eixample.

I en especial, esteu vosaltres, empreses saludables, que ens heu ajudat a arribar fins aquí: pel vostre compromís amb l'ecològic, pel vostre respecte a la naturalesa i per la vostra aposta pels productes d'agricultors i productores locals, que fan molt més viu el nostre territori. Per això i molt més, us volem donar les gràcies.

Amb això, us invitem a llegir l'entrevista i aprofitar per agrair-vos a tots els que compartiu els nostres valors i metes socials i mediambientals, Només amb vosaltres, tot això és possible. Gràcies per confiar amb nosaltres!

Xavier Bazán. Biobox Fruit

"Des de fa molts anys, en acabar la carrera d'enginyeria tèxtil, sempre havia tingut la inquietud de dur a cap un projecte personal i tenir el meu propi equip de gestió. Són ja molts anys d'empresa que considero personalment un món apassionant i de realització" explica Bazán. Després de quasi 30 anys al sector tèxtil, "tots coneixem les activitats del sector, va arribar un moment difícil i em vaig decidir pel canvi a un tema diferent amb més perspectiva de negoci i amb més implicació en objectius socials i mediambientals", explica.

Ha creat Biobox Fruit, una empresa que porta fruita ecològica a les oficines amb una aposta profunda per l'ecològic. "Creiem que es fan autèntics disbarats en temes d'agricultura convencional que afectes seriament a la salut de la gent, sense comptar amb les qüestions mediambientals que estan degradant el nostre entorn", afirma Bazán. Però el seu projecte "és també una aposta per al comerç just i perquè tots, tan agricultors com distribuïdors, tinguem una manera de negoci sense especulacions", apunta el fundador de l'empresa. Per això treballen amb agricultors de proximitat, del Baix Llobregat, el Segrià, l'Urgell, el Maresme i el Baix Ebre, entre d'altres, i ofereixen "un tracte directe que ja s'ha convertit en una autèntica amistat i col·laboració entre ells. Sempre sota el control de l'organisme de certificació ecològica". Respecte a altres propostes similars, assegura que algunes "parlen d'empreses saludables però el seu producte, a diferència del nostre, no té certificació ecològica, el qual no té sentit.

Com es pot parlar de salut amb sinceritat si el producte està ple d'herbicides, insecticides, abonaments, químics, etc?", es pregunta aquest emprenedor.

EL PROJECTE

"Unes dues-centes empreses comptem amb els nostres serveis. Empreses amb responsabilitat social i que tenen un compromís autèntic amb la salut i el benestar deels seus treballadors", explica Bazán que afegeix que estan en un moment d'expansió a altres llocs de la península, com Madrid, València, etc. però que "no volem perdre el tracte directe amb els clients com amb productors, un objectiu de relació personal dins de les nostres possibilitats".

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interès. acceptar